کلاس اخلاق

۰۲ دی ۱۳۹۱ | ۱۸:۵۳ کد : ۵۸۰۰ فرهنگی
کلاس اخلاق ویژه کارمندان معاونت آموزشی، معاونت پژوهشی و دانشکده‌ها با حضوراستاد واجدی سه شنبه 28/9/91 در کلاس 14 برگزار شد.

آنچه در ذیل می‌آید خلاصه مباحث گفته شده در کلاس می باشد:
تعریف اخلاق: موضع گیری درست نسبت به حوادثی که انسان با آن روبه رو می‌شود که این موضع گیری ارتباط  با باورهای انسان دارد.
باورهای غلط موضع انسان را دربرخوردها نادرست و باورهای درست موضع انسان را دربرخوردها درست  می‌کند.
ما باید نگاه اخلاقی داشته باشیم یا نگاه به اخلاق داشته باشیم؟ گاهی افراد به قرآن نگاه می‌کنند گاهی نگاهشان قرآنی می‌شود؟ ما جزء کدام گروه هستیم؟
 در دین برای اخلاق دو نوع تعبیر هست: مکارم اخلاق، محاسن اخلاق
با این تفاوت که در مقابل مکارم اخلاق، محاسن اخلاق است و در مقابل محاسن اخلاق، سوء اخلاق است. کسانی که می‌خواهند به مکارم اخلاق برسند باید از مرحله محاسن اخلاق عبورکنند.
ویژگی‌های محاسن اخلاق:
ظاهری است.
بیشتر منافع مادی را در بردارد.
هماهنگ با غریزه است یعنی مجاهدت نمی‌خواهد.
عموم افراد از پس محاسن اخلاق بر می‌آیند (عوام می‌توانند انجام بدهند)
ویژگی‌های مکارم اخلاق:
درونی است یعنی عزت نفس و کرامت  نفس می‌خواهد.
مخالف خواسته‌های نفسانی انسان است. برای کسب آن مبارزه با نفس لازم است.
نیاز به خودشناسی دارد و...